Sport

Samen Lycurgus ontvangt licentie voor komend seizoen

De volleyballers van Samen Lycurgus spelen ook komend seizoen in de Eredivisie. De volleybalbond Nevobo heeft de benodigde licentie hiervoor verstrekt. Momenteel ligt Samen Lycurgus in een spannende kampioenspoule op koers voor een plek in de finale om de landstitel. Een 3-0 of 3-1 thuiszege tegen Draisma Dynamo volstaat zaterdagavond om te gaan strijden voor de vierde landstitel.


Leestijd: 1 minuut

Van Gent kondigt na vijf jaar vertrek aan bij Lycurgus
Van Gent kondigt na vijf jaar vertrek aan bij Lycurgus

Aan een twintigtal criteria moest voldaan zijn om de vlag voor volgend seizoen uit te mogen hangen. Een expertpanel heeft de afgelopen weken alle binnengekomen aanvragen bestudeerd en beoordeeld. Samen Lycurgus scoort op alle onderdelen een positieve beoordeling en krijgt voor het marketing en communicatieplan zelfs nadrukkelijk de complimenten.

De volleybalbond laat weten dat van de tien aanvragen die voor komend seizoen negen direct goedgekeurd zijn. Naast Samen Lycurgus spelen Active Living Orion, Draisma Dynamo, Numidia VC Limax, Prima Donna Kaas Huizen, RECO ZVH, Simplex SSS, Sliedrecht Sport en Talentteam Papendal sowieso volgend jaar in de Eredivisie. De aanvraag van VoCASA is nog niet gehonoreerd.

In tegenstelling tot de afgelopen twee seizoenen zijn er deze keer geen zogeheten zij-instromers, zoals VC Limax en Huizen erbij gekomen zijn. Ervan uitgaande dat de licentie aan VoCASA alsnog verstrekt wordt bestaat de competitie komend seizoen uit tien ploegen. Eerder was al bekend dat VCN en Taurus vanwege de strengere licentie eisen stoppen met spelen op het hoogste niveau en volgend seizoen in de Topdivisie uitkomen.