Samen Lycurgus plaatst zich voor halve finale in bekertoernooi

De volleyballers van Samen Lycurgus hebben zich via een 3-1 zege op Sliedrecht Sport Heren 2 geplaatst voor de halve finale van het bekertoernooi. De setstanden in Sliedrecht waren 25-20, 25-15, 15-25 en 25-16. In de strijd van de laatste vier is nu Sliedrecht Sport Heren 1 in een dubbele confrontatie de tegenstander.

Van Gent kondigt na vijf jaar vertrek aan bij Lycurgus

Het was in Sliedrecht, tegen de nummer twee van de Topdivisie B, een wedstrijd met een gekke dip. Lange tijd was de ploeg van coach Arjan Taaij onder leiding van een uitblinkende Jacob Kern heer en meester. Samen Lycurgus had feitelijk geen kind aan de tegenstander, maar vanaf een 12-11 achterstand in de derde set kwam er heel veel zand in de machine.

Passend kwamen de gasten enorm onder de druk te staan waardoor het solide spel volledig verdween en setverlies onvermijdelijk was. In set vier trok Samen Lycurgus zich uit het dalletje en kreeg weer royaal de overhand. Coach Arjan Taaij over de zege. 'We hebben drie sets clean gespeeld, maar in de derde waren we er niet. We begonnen met drie aanvalsfouten. Hadden serverend geen druk en passend stonden we zwaar onder druk. Het was toch een beetje gebrek aan scherpte denk ik. In de vierde set hebben we ons goed hersteld.'

Na het verlies in de derde set verliep het begin van de laatste set nog een beetje stroef, maar vanaf 5-5 keerde het vertrouwen terug. Het was met recht dat uitblinker Kern het laatste punt op zijn naam zette. Komende zaterdag staat de volgende belangrijke wedstrijd op het programma. In Barneveld speelt Samen Lycurgus tegen nummer vier Simplex SSS en valt de ontknoping over de eindstand in de Eredivisie als vertrekpunt voor de kampioenspoule.

De halve bekerfinale staat voor zaterdag 18 en zondag 19 februari op het programma. Samen Lycurgus heeft thuisvoordeel en speelt de return in het eigen Alfa-college Sportcentrum.