Sport

Coach Peter Kolder terug naar de schaatsbond

De 44-jarige uit Beerta afkomstige Peter Kolder wordt met ingang van het nieuwe schaatsseizoen bondscoach van de nationale junioren. Hij gaat trainingen coördineren en bij internationale wedstrijden, zoals de Junior World Cups en het WK Junioren, zal Kolder als bondscoach de nationale selectie leiden.


Leestijd: 1 minuut

Coach Peter Kolder terug naar de schaatsbond
Coach Peter Kolder terug naar de schaatsbond

Kolder komt over van TalentNED waar hij de afgelopen periode werkte. Het wordt een weerzien met de KNSB. Kolder werkte van 2002 tot 2010 reeds voor de bond. Hij was bondscoach van Jong Oranje (met onder anderen Sven Kramer en Ireen Wüst) en trainde ook het Opleidingsteam Langebaan. Daarna was hij trainer van de commerciële teams Liga, Op=Op en Corendon en werkte hij als bondscoach junioren en neo-senioren in China. In 2018 kwam de Beerster bij TalentNED terecht.

'Ik ben blij om na tien jaar terug te zijn bij de KNSB en mij bezig te kunnen houden met het verder professionaliseren van de Nederlandse opleidingsstructuur', zegt Kolder. 'De afgelopen jaren ben ik steeds betrokken gebleven bij de schaatssport in Friesland en ik hoop met mijn kennis en ervaring ook de komende tijd een nuttige bijdrage te kunnen leveren aan de schaatssport in het Noorden van ons land.'

Foto LinkedIn