Sport

Seizoen Ondrej Svejdik voorbij

Het seizoen voor FC Groningen-speler Ondrej Svejdik is zo goed als voorbij. Een MRI-scan heeft maandag uitgewezen dat de Tsjech afgelopen zaterdag in de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag de kruisband van zijn linkerknie heeft afgescheurd. Bovendien is ook nog sprake van meniscus schade. De centrale verdediger is naar verwachting zes tot negen maanden uit de roulatie.


Leestijd: 1 minuut

Svejdik kwam na een kwartier spelen in de eerste helft ongelukkig terecht op zijn linkerknie na een luchtduel. Hij moest op een brancard van het veld en het bange vermoeden werd maandag bewaarheid. De centrale verdediger is de tweede speler van FC Groningen binnen een week met kruisbandletsel. Vorige week maandag overkwam Petter Andersson hetzelfde, nadat hij net op de weg terug was van een lange periode van revalidatie na eveneens een afgescheurde voorste kruisband.

Het is nog niet bekend wanneer en waar Svejdik zich zal laten opereren en hoe de revalidatieperiode eruit zal gaan zien. De 26-jarige speler heeft nu de pech dat zijn contract aan het eind van dit seizoen afloopt, waardoor het zomaar kan dat Svejdik afgelopen zaterdag zijn laatste minuten in het shirt van FC Groningen gespeeld heeft. Svejdik kreeg aan het eind van het seizoen 2007/2008 te horen dat hij uit mocht kijken naar een andere club. Vorig seizoen vocht de speler zich echter terug en knokte zich terug in de basis. In de play-offs verving Svejdik bijvoorbeeld de geschorste Gibril Sankoh en deed dat naar behoren. Vorig seizoen kwam Svejdik tot 28 wedstrijden, waarvan 24 keer in de basis.