Sport

Seizoen voor Bauke Mollema begonnen met dagje hardwerken

Bauke Mollema is zondag aan zijn vijftiende seizoen als profwielrenner begonnen. De Groninger trapte af in de Grand Prix Cycliste de Marseille La Marseillaise met start en finish in Marseille. Daar opende Mollema de debatten met een 23e plaats. Overmorgen staat met de Ster van Bessèges de eerste rittenkoers voor de klimmer op het programma.


Leestijd: 1 minuut

Bauke Mollema via Baskenland naar Waalse klassiekers
Bauke Mollema via Baskenland naar Waalse klassiekers

Mollema moest direct flink aan de bak. Hij deed veel kopwerk om ploeggenoot Mads Pedersen in de finale in de ideale positie te brengen voor de eindsprint. In de koers over ruim 176 kilometer onder voorjaarsachtige omstandigheden moest eerst een kopgroep teruggehaald worden en later in de finale vluchter Guillaume Martin.

Op dag één van zijn nieuwe seizoen kon Mollema derhalve niet rustig in de wielen zitten, maar het was een kwestie van veel energie leveren. Het lukte om op tien kilometer voor de meet iedereen terug te halen. Pedersen leek ideaal te zitten, maar moest genoegen nemen met plek twee. Mollema noemde het na afloop 'een pittig koersdagje'

De kop is eraf na drie maanden training. Mollema liet vooraf weten er veel zin in te hebben. Net als vorig jaar speelt het begin van zijn voorbereiding zich niet te ver van zijn woonplaats Monaco af. Dat is hem goed bevallen. Deels omdat het over bekende wegen gaat en het reizen kan nog even beperkt blijven. Na de Ster van Bessèges volgt vanaf 18 februari de Tour des Alpes Maritimes et du Var, waar Mollema een etappe won.

Via Parijs-Nice begin maart en de Waalse klassiekers zijn het winnen van een etappe in de Ronde van Italië en de Tour de France de hoofddoelen voor komend seizoen.