Sport

Seizoen voor GIJS Groningen gaat beginnen

Terwijl het steeds lastiger lijkt te worden om sportcompetities vanwege coronabesmettingen geruisloos in de benen te houden gaan de ijshockeyers van Hepro/GIJS Groningen dit weekend beginnen aan de competitie. Zondag is HIJS HOKIJ in Den Haag de eerste tegenstander in de Eerste Divisie, het hoogste niveau in Nederland.


Leestijd: 1 minuut

Het logo van GIJS Groningen
Het logo van GIJS Groningen

De selectie van coach Csaba Kercso-Magos is al maanden in training en kon recent in Hoorn terecht om te trainen. Daar lag al een ijsvloer, terwijl dit op Sportcentrum Kardinge nog niet het geval was. Uiteraard moet op Kardinge rekening gehouden met coronamaatregelen. Zo zijn er looproutes en moet iedereen op de tribune op minimaal anderhalve meter zitten. 

Er was enige discussie over hoe het op de spelersbank geregeld zou zijn ten aanzien van de anderhalve meter. Daar is in overleg met NOC*NSF en de ijshockeybond een uitzondering voor gemaakt. Iedereen op de bank wordt wel geacht rekening te houden met onderlinge afstand, maar het is niet verplicht. Met alle maatregelen sneeuwt het sportieve bijna onder.

De seizoenopening voor GIJS in Den Haag betreft een duel tussen de nummers drie en vier van Poule B in de Eerste Divisie van vorig jaar. Vorig jaar troffen beide ploegen elkaar in Groningen tijdens het openingsweekeinde. GIJS won toen met 8-2. Later in het seizoen was HIJS op De Uithof met 6-5 te sterk. De Eerste Divisie bestaat in totaal uit 14 ploegen verdeeld over Noord en Zuid.