Sport

Sofie Dokter voor derde keer op rij Nederlands indoorkampioene

In Apeldoorn is meerkampster Sofie Dokter uit Groningen voor de derde keer op rij Nederlands kampioen op de meerkamp geworden. Dokter won vier van de vijf onderdelen en voldeed aan de door de atletiekbond gestelde limiet om begin maart naar het WK indoor in Glasgow te mogen.


Leestijd: 1 minuut

Sofie Dokter een paar jaar geleden in Estland
Sofie Dokter een paar jaar geleden in Estland

Deelname aan het WK is nog geen zekerheid voor de 22-jarige atlete, omdat maar twaalf atleten aan de mondiale vijfkamp meedoen. Dokter noteerde 4553 punten. De limiet was 4430 punten. De toppers Anouk Vetter en Emma Oosterwegel, de beste twee meerkampsters van Nederland, ontbraken op het NK in Omnisport. Dokter had daardoor weinig te duchten van de concurrentie.

De lokale favoriet Sophie Mulder uit Beekbergen won het zilver met 4291 punten, Myke van de Wiel uit Rotterdam behaalde het brons met 4127 punten. Dokter begon haar vijfkamp met 8.39 seconden op de 60 meter horden. Daarna volgde 1.84 meter bij het hoogspringen, 13.22 meter bij het kogelstoten en 6.12 meter bij het verspringen. Op het slotnummer, de 800 meter liep ze 2.17,78 minuten.

Dokter eindigde vorig jaar op de EK indoor in Istanbul als vierde en behaalde buiten zilver op de zevenkamp bij de EK voor beloften onder 23. Ook was ze van de partij het WK outdoor in Boedapest. Daar werd ze elfde op de zevenkamp.