Sport

Speeldata tweede helft seizoen FC Groningen bekend

De voetbalbond KNVB heeft de speeldata voor de tweede seizoenshelft van de Eredivisie definitief vastgesteld. Het gaat om de resterende twintig speelrondes voor FC Groningen. Vanwege het WK in Qatar is sprake van een vervroegde winterstop. FC Groningen hervat de competitie op zondag 8 januari met een uitduel tegen Excelsior.


Leestijd: 1 minuut

Een volle Euroborg
Een volle Euroborg

Een week later staat de eerste competitiewedstrijd van 2023 in de Euroborg op het programma. Van de in totaal nog tien te spelen thuisduels. Zondag 15 januari is Feyenoord om 16.45 uur te gast in Groningen. Twaalf dagen later volgt op donderdag 26 januari de thuiswedstrijd tegen Cambuur Leeuwarden. Andere interessante thuisontmoetingen zijn onder andere de  confrontatie met FC Emmen op zaterdag 18 februari.

De Derby van het Noorden thuis tegen sc Heerenveen wordt op zondag 19 maart om 12.15 uur afgetrapt.  Pas in speelronde 32 komt Ajax op bezoek. Op zondag 14 mei rolt de eerste bal om 14.30 uur. FC Groningen sluit de reguliere competitie op zondag 28 mei thuis af met een wedstrijd tegen Sparta Rotterdam, aftrap 14.30 uur. Klik hier voor het gehele competitieprogramma van de tweede helft van het seizoen.