Sport

Spitsenprobleem blijft FC Groningen achtervolgen

Door de derde nederlaag op rij is FC Groningen gezakt naar de negende plaats in de Eredivisie. De FC stond al weken achtste, maar ziet de concurrentie snel dichterbij komen. PSV was zondagmiddag in het Hitachi Capital Mobility stadion met 1-0 te sterk. Eens te meer bleek dat Groningen aanvallend te weinig te bieden heeft.


Leestijd: 1 minuut

Goalgetter Dallinga valt geblesseerd uit bij oefenduel Jong Oranje
Goalgetter Dallinga valt geblesseerd uit bij oefenduel Jong Oranje

Het doelsaldo van FC Groningen is 27-26 na 26 speelronden. Gemiddeld genomen eindigt een wedstrijd dit seizoen in 1-1. Verdedigend heeft de ploeg van trainer Danny Buijs de zaakjes vaak wel aardig voor elkaar, maar aanvallend ligt het een stuk ingewikkelder. Het vertrek van Kai Sierhuis en Charlison Benschop is onvoldoende opgevangen. In extremisch werd Daishawn Redan gehuurd van Herta BSC. De aanvaller kreeg tegen PSV ook weer een kans, maar zakte wederom door het ijs.

Het beslissende doelpunt viel na ruim een kwartier. Sam Schreck was speciaal opgesteld om het gevaar Denzel Dumfries in te dammen. Toch ging het mis. Schreck liet de linksback uit zijn rug weglopen met fatale afloop. De inzet in de verre hoek bleek voor doelman Sergio Padt onhoudbaar. PSV liet verder niet heel veel zien en Groningen had zeker een gelijkspel verdiend, maar het gebrek aan stootkracht breekt de ploeg behoorlijk op.

Toen de thuisploeg in het laatste half uur meer alles of niks ging spelen ontstonden er een aantal mogelijkheden. Mo El Hankouri en Ahmed El Messaoudi waren er met inzetten van afstand dichtbij, maar doelman Lars Unnerstall was goud waard voor PSV. Gestreden werd er zeker door FC Groningen, maar al met al is het spel te weinig doelgericht. 

Komende zondag treedt de FC in Waalwijk aan tegen hekkensluiter RKC. Een must win om in de race te blijven voor de play-offs om Europees voetbal met daarna een thuiswedstrijd tegen AZ en een uitduel tegen FC Utrecht in het verschiet.