Sport

Teller aantal seizoenkaarten FC Groningen richting de 9.000

Terwijl de nieuwe hoofdtrainer Frank Wormuth vandaag officieel gepresenteerd wordt bij FC Groningen gaat de verkoop van het aantal seizoenkaarten voor het komende seizoen gestaag door. Inmiddels zijn 8.900 seizoenplekken aan de man gebracht. Huidige seizoenkaarthouders hebben nog tot en met woensdag 15 juni de mogelijkheid hun stoeltje van afgelopen seizoen opnieuw te reserveren.


Leestijd: 1 minuut

Hoe voel zit de Euroborg donderdagavond?
Hoe voel zit de Euroborg donderdagavond?

Medio juni vorig jaar waren bijna 7500 seizoenkaarten aan de man gebracht. De verkoop ontwikkelt zich vanuit dat perspectief dus gunstig voor FC Groningen. Aan de andere kant heeft van alle kaarthouders ruim twintig procent nog geen verlenging aangevraagd. Dat gaat om ruim 2500 kaarten.

Tot en met woensdag 15 juni worden de prijzen niet verhoogd. Hoewel alles in de wereld duurder wordt, is FC Groningen van mening dat een prijsverhoging niet uit te leggen is gezien de achter ons liggende coronatijd in combinatie met de onvoorwaardelijke steun van de fans. Na woensdag gaat de prijs wel omhoog.

Elf jaar geleden bracht FC Groningen nog ruim 16.000 seizoenkaarten aan de man. Het dieptepunt was het seizoen 2018/2019 toen minder dan 10.000 fans een vaste seizoenplek hadden.  FC Groningen geeft aan dat traditioneel op de laatste dagen van de verlengingsperiode veel kaarten verkocht worden. En wellicht dat de entree van trainer Wormuth nog een impuls geeft aan de kaartverkoop.