Sport

Thijs Rondhuis organiseert eerste wielerevenement in 15 maanden met publiek

Wielerevenementen organisator Thijs Rondhuis uit Leek organiseert met zijn bedrijf Courage Events over anderhalve week het NK Wielrennen op de weg met publiek. De vergunningen zijn verleend. Dat betekent dat voor het eerst sinds 15 maanden een wielerevenement georganiseerd wordt met publiek. Het NK wordt op 19 en 20 juni verreden op en rond de VAM-berg in Drenthe.


Leestijd: 1 minuut

Thijs Rondhuis organiseert eerste wielerevenement in 15 maanden met publiek
Thijs Rondhuis organiseert eerste wielerevenement in 15 maanden met publiek

Daar staan op zaterdag de beloften-mannen en profs-vrouwen en op zondag de profs-mannen aan het vertrek. Er is een beperkt aantal kaarten beschikbaar (2000 stuks per dag). De toeschouwers betalen vijftien euro voor een ticket en kunnen via het programma Testen voor Toegang (testenvoortoegang.org) een gratis test ondergaan in een GGD-teststraat naar keuze.

De organisatie van het NK is blij met de goedkeuring voor het beperkt toestaan van publiek voor dit kampioenschap, waar Anna van der Breggen en Mathieu van der Poel hun titel op de weg komen verdedigen en waar ook veel andere toppers uit het mannen- en vrouwenpeloton én de talenten van morgen bij de mannen te zien zijn.

Thijs Rondhuis hierover. 'Dit toe mogen laten van wielerfans is in vergelijking met vorig jaar pure winst. De renners zullen weer sfeer ervaren bij het nationale kampioenschap en voor de wielerliefhebbers is dit een mooie gelegenheid om in eigen land weer koers van dichtbij te kunnen bekijken. Zo kunnen we met z’n allen veilig en voor een relatief lage prijs weer genieten van onze favoriete sport. Voor de mensen uit het noorden biedt dit nog de kans om toch dit NK op de weg vlak bij huis van dichtbij te bekijken.'