Sport

Toewijzing kaarten FC Groningen - Ajax begonnen

FC Groningen speelt de tweede thuiswedstrijd van het seizoen op zondag 4 oktober om 12.15 uur tegen Ajax. Dat gaat vanwege corona via een procedure die een kleine week duurt. De eerste groep seizoen- en vijfjaarkaarthouders die zijn ingeloot, kunnen vanaf woensdag 16 september hun plek claimen. Een aangeschafte seizoenkaart geeft ten tijde van corona namelijk niet automatisch recht op toegang.


Leestijd: 1 minuut

Voorzitter supportersvereniging FC Groningen trekt ten strijde tegen competitieprogramma
Voorzitter supportersvereniging FC Groningen trekt ten strijde tegen competitieprogramma

Om tot een goede indeling te komen is een systeem van loting bedacht. Op de website van de club worden de relatienummers gepubliceerd. Op basis daarvan kan de kaarthouder de plek claimen. Afgelopen zondag was er voor de wedstrijd tegen PSV plek voor ruim 6000 toeschouwers. 

Fans zijn ingedeeld in categorieën met 1, 2 of 3 seizoenkaarten per huishouden op verschillende relatienummers. Huishoudens met 4 of meer kaarten op evenveel verschillende relatienummers zijn ingedeeld op dezelfde dagen als de seizoenkaarthouders met 2 kaarten op twee verschillende relatienummers. De categorie meerdere seizoenkaarten op hetzelfde relatienummer ontvangt een aparte e-mail met instructies over hoe zij hun kaarten kunnen bemachtigen.

De hele procedure loopt tot en met dinsdag 22 september. Mochten er na de bovengenoemde termijn nog plekken onbezet zijn, dan komen ook seizoenkaarthouders die in eerste instantie niet zijn ingeloot in aanmerking voor het claimen van een plaats. Op deze manier zullen de ruim 6.000 beschikbare stoelen bezet gaan worden.