Sport

Toptalent Jolien Knollema gaat in Italië volleyballen

Net een paar maanden 18 jaar en dan de kans krijgen om als groot talent te gaan volleyballen in een topcompetitie. Het overkomt Jolien Knollema uit Haren. De passer-loper heeft voor twee jaar getekend bij Il Bisonte Firenze in Italie. De club uit Florence komt uit in de Serie A1 en eindigde afgelopen seizoen als tiende.


Leestijd: 1 minuut

Een lachende Jolien Knollema mag naar Parijs
Een lachende Jolien Knollema mag naar Parijs

Knollema wordt gezien als een groot talent. Ze begon met volleyballen bij Oranje Nassau in Groningen. Na een aantal jaren Sudosa Assen debuteerde in 2019 in de Eredivisie toen ze op 16-jarige leeftijd naar Team Eurosped in Vroomshoop ging. Daar groeide ze snel uit tot vaste waarde. Afgelopen jaar was ze aanvoerder en eind december werd Knollema via een verkiezing Volleybalkrant.nl gekozen tot het grootste talent van Nederland.

Ze kwam ook uit voor Oranje onder 16 en werd als beachvolleybalster, Nederlands kampioen onder 17 jaar. De aanvalster, die ook regelmatig op het Paterswoldse meer te vinden was om te zeilen en te waterskiën, heeft altijd aangeven een toekomst in het buitenland na te streven. Dat ze nu al de kans krijgt zegt iets over enorme talent. Internationale Yvon Beliën speelt ook bij Firenze. Na Laura Dijkema en Nika Daalderop is Knollema de vierde Nederlandse die bij deze club gaat spelen.

Knollema laat weten dat het een droom is die uitkomt. 'Ik had mooie keuzes en dit is de mooiste. Ik wou naar een team met goede en ervaren speelsters en toen kwam dit op mijn pad. Ik was op zoek naar een uitdaging, ik wilde opnieuw beginnen en wil proberen de top te bereiken. Ik denk dat ik veel zal kunnen leren van de oudere en meer ervaren teamgenoten en Il Bisonte lijkt mij de juiste club voor mijn professionele groei.'