Sport

Trainer Danny Buijs terug op de bank bij FC Groningen tegen Feyenoord

Ruim twee weken geleden werd het duel tussen FC Groningen en Feyenoord afgelast vanwege de sneeuw die toen naar beneden kwam. De wedstrijd wordt vanavond ingehaald. Trainer Danny Buijs keert terug op de bank. Buijs zat de afgelopen dagen in quarantaine, omdat hij in aanraking geweest is met iemand die met het coronavirus besmet is.


Leestijd: 1 minuut

FC Groningen neemt afscheid in mineur na zeven nederlagen op rij
FC Groningen neemt afscheid in mineur na zeven nederlagen op rij

Het verschil op de ranglijst tussen de nummers zes en vier bedraagt vier punten in het nadeel van de FC. Een overwinning voor Groningen brengt de Trots van het Noorden derhalve heel dicht bij de vierde plaats. Dat is de inzet van de wedstrijd. De kans verzilveren om nog verder omhoog te kunnen kijken met na vanavond nog elf wedstrijden te gaan.

Na de afgelasting op zondag 7 februari won FC Groningen thuis met 1-0 van PEC Zwolle en afgelopen zondag werd het 1-1 in Heerenveen. Feyenoord boekte in de tussenliggende periode een klinkende 5-0 thuisoverwinning op Willem II en sleepte afgelopen zondag een punt uit het vuur bij FC Twente; 2-2.

Terwijl bij de FC sprake is van rustig vaarwater is dat in Rotterdam niet zo. Momenteel is er veel onrust over een loonoffer die de spelers brengen om de lastige financiële situatie vanwege corona bij de club het hoofd te bieden. Een voorstel zonder overleg en dat is slecht gevallen binnen de selectie. Trainer Dick Advocaat heeft er ongetwijfeld veel werk aan gehad om de sportieve focus terug te krijgen.

In welke mate blijkt vanaf 18.45 uur. Dan wordt afgetrapt in de Euroborg. De thuisclub mist nog altijd Azor Matusiwa en