Sport

TV-beelden spreken in voordeel van Lycurgus

De volleyballers van Lycurgus kunnen op basis van televisiebeelden van RTV Noordaanspraak maken op ‘het vergeten punt’ in de thuiswedstrijd tegen Zwolle van afgelopen weekeinde.


Leestijd: 1 minuut

In de vijfde en beslissende set werd het 22e punt ten onrechte aan de Zwollenaren toegekend.Dit laten de beelden van RTV Noord feilloos zien. De woordvoerster van de volleybalbond NeVoBobevestigde dat televisiebeelden bij een protestzaak gebruikt mogen worden, als een vereniging dat wenst. Het protest is dan ook officieel in behandeling genomen.

Op het wedstrijdformulier is geen ongerelmatigheid te ontdekken, dus dachten deGroningers niet al te sterk te staan met hun protest. Nu lijkt er een kans dat de bond dewedstrijd bij 10-12 zal worden hervat. De mogelijkheid bestaat echter dat na afloop van de reguliere competitie zal blijken dat de wedstrijd niet meer van belang is voor de eindrangschikking en daardoor niet meer opnieuwe uitgespeeld hoeft te worden. Afgelopen zaterdag werd het 9-13 en was de match na de volgende drie punten ten einde. Of het eventuele nieuwe ‘staartje’ van de wedstrijd ook slechts drie puntjes zal duren is sterk de vraag…