Sport

Tweede oefennederlaag FC Groningen op weg naar tweede seizoenshelft

Na een 2-1 nederlaag afgelopen weekend in Duitsland tegen Vfl Bochum voegde FC Groningen er dinsdag een tweede verlieswedstrijd aan toe. Op sportpark Corpus den Hoorn was PEC Zwolle met 3-0 te sterk. In beide duels was de belangrijkste conclusie dat Groningen nog steeds teveel kansen mist.


Leestijd: 1 minuut

De ingang van stadion Euroborg
De ingang van stadion Euroborg

In een wedstrijd van twee keer 45 minuten plus nog een half uur extra benutte promovendus Zwolle de kansen beter dan FC Groningen. De voorwaartsen Romano Postema en Thom van Bergen werken zich, net als de rest van de ploeg, een slag in de rondte maar zijn vooralsnog geen doelpuntenmachines. Dat beeld is in de afgelopen oefenduels eens te meer bevestigd.

Groningen blijft op zoek naar versterkingen. Koen Kostons stond hoog op de lijst, maar koos voor Paderborn in de Tweede Bundesliga. Overigens moet de FC eerst spelers verkopen om zelf wat te kunnen halen. Bijvoorbeeld Paulus Abraham en Delaho Irandust. Of voor deze spelers concrete belangstelling is moet nog blijken. De vraag van hoe het rendement van de ploeg te verbeteren zal de technische staf in ieder geval nadrukkelijk bezig houden.

Tegen de Zwollenaren startte verdediger Nick Bakker in de basis in plaats van Marvin Peersman, omdat Peersman komende dinsdag in de bekerwedstrijd tegen Excelsior geschorst is. Bakker tekende recent een contract en lijkt inmiddels in de pikorde talent en revelatie van vorig seizoen Thijmen Blokzijl gepasseerd te zijn. Peersman loste Bakker halverwege wel af.

Bij rust stond FC Groningen met 2-0 achter door treffers van Druijf en El Azzouri. Een kwartiertje voor tijd bepaalde Vellios de eindstand op 0-3. De achtste finale in de beker begint volgende week dinsdag op Woudenstein in Rotterdam om 20.00 uur.