Sport

Veel spelers FC Groningen ondanks sportieve malaise opgeroepen voor interlands

Komend weekend staat er geen Eredivisievoetbal op het programma. In deze periode worden diverse interlands gespeeld. Ondanks de degradatiezorgen en de sportieve malaise zijn negen selectiespelers van FC Groningen geselecteerd om internationaal uit te komen voor hun land.


Leestijd: 1 minuut

Een volle Euroborg
Een volle Euroborg

Thijmen Blokzijl reist met Nederland onder-18 af naar Dubai. De selectie onder leiding van de Groningse trainer Mischa Visser neemt in de Federations Cup op tegen Saudi-Arabië, Verenigde Arabische Emiraten en Mexico. Tomas Suslov is opgenomen in de A-selectie van Slowakije. In de EK-kwalificatie spelen de Slowaken tegen Luxemburg en Bosnië Herzegovina.

Damil Dankerlui, die al lang geen basisplaats meer heeft, is opnieuw opgeroepen bij de eerste selectie van Suriname voor een interland in de CONCACAF Nations League tegen Mexico. Ricardo Pepi speelt zaterdag 25 maart in de CONCACAF Nations League tegen Grenada en drie dagen later is  El Salvador in het University of Phoenix Stadium in Amerika. Johan Hove speelt deze interlandperiode twee oefenwedstrijden voor Noorwegen onder-21 tegen respectievelijk Jong Oranje en Jong Portugal.

Oliver Antman zit bij de eerste selectie van het Finse elftal voor wedstrijden tegen Denemarken en Noord-Ierland. Aimar Sher is opgeroepen voor Zweden onder-21 om aan te treden tegen Schotland en Colombia. Thom van Bergen is voor de eerste keer geselecteerd voor het Nederland onder-20. In Marbella is Frankrijk op 25 maart de tegenstander. En als negende is Luciano Valente opgeroepen voor Italië onder-20 voor duels tegen Noorwegen en Duitsland.