Sport

Verkochte seizoenkaarten FC Groningen richting de 4000

FC Groningen heeft inmiddels bijna 4000 seizoenkaarten verkocht. Dat maakte de naar de Eerste Divisie gedegradeerde club bekend. De voorverkoop startte afgelopen donderdag. Vorig seizoen stond de teller rond 1 juni op 7500, maar toen startte de verkoop eerder.


Leestijd: 1 minuut

De fans wachten al weken op goede resultaten
De fans wachten al weken op goede resultaten

Een seizoenkaart komend seizoen geeft recht op negentien competitiewedstrijden in Euroborg in de Keuken Kampioen Divisie. Het is voor fans belangrijk om voor 2 juli te beslissen, omdat daarna de prijzen omhoog gaan met een bedrag tussen de vijf en tien euro.  FC Groningen vond het ongepast om de prijzen van de seizoenkaarten te verhogen ten opzichte van afgelopen seizoen.

FC Groningen ontving de afgelopen dagen de vraag van meerdere supporters om de seizoenkaart in termijnen te kunnen betalen. Voor iedereen die uiterlijk zondag 18 juni de seizoenkaart verlengt of aanschaft is het mogelijk in twee termijnen te betalen. Hier worden wel extra kosten voor gerekend. Na 2 juli organiseert de FC de traditionele ruildagen. Een mogelijkheid om als seizoenkaarthouder een andere plek in het stadion te krijgen.

Vanaf vrijdag 7 juli 10.00 uur start de verkoop van de op dat moment vrije plaatsen. Dit geldt dan ook voor de beschikbare plekken op de Tonny van Leeuwen Tribune. In de week van maandag 3 juli tot vrijdag 7 juli 10.00 uur ligt de seizoenkaartverkoop overigens stil. De reden noemt de club niet.