Vierde kwart nekt MPC/Donar

De basketballers van Donar hebben zaterdagavond met 61-74 verloren van koploper Amsterdam.

Na driekwart van de wedstrijd stond er nog een 50-49 voorsprong voor Donar op de borden. In het laatste kwart gaven de Groningers alles uit handen.

In het eerste kwart nam Amsterdam een snelle 0-5 voorsprong. Donar antwoordde knap met een ‘run’ van 15. Die tien punten voorsprong werden in het eerste kwart vastgehouden: 23-13. In het tweede kwart maakte Amsterdam de achterstand razendsnel goed: 25-25. Totaan de rust ontliepen de ploegen elkaar niets. Amsterdam nam in de laatste seconde van de eerste helft een 33-34 voorsprong.

In het derde kwart kwam het 1975 koppige publiek los en werd de wedstrijd een echte topper. Donar nam een kleine voorsprong (50-49). Het laatste kwart van de wedstrijd werd Donar echter fataal. De Amsterdammers, die in tegenstelling tot Donar niet van een kerstpauze hadden genoten, bleken een stukje fitter. Met een 11-25 score kreeg de koploper het publiek helemaal stil.

Donar blijft na de nederlaag tweede in de competitie. De voorsprong op de nummer 10 (!) van de ranglijst is echter nog slechts vier punten. De komende week speelt Donar drie wedstrijden. Dinsdag voor de beker uit tegen Challengers Hoofddorp. Donderdag volgt de uitwedstrijd tegen Den Helder. Zaterdag komt de rode lantaarndrager C3 Cobra’s op bezoek in de Martinihal.