Sport

Volgende week sterk bezet nieuw internationaal dressuur evenement in Tolbert

Van donderdag 13 tot en met zondag 16 april vindt voor het eerst in de HJC Manege in Tolbert Top Dressage Tolbert plaats, een internationale dressuurwedstrijd. De organisatie verwelkomt uit zeventien landen een groot aantal buitenlandse dressuurruiters waaronder diverse deelnemers met ervaring op de Olympische Spelen uit onder andere Groot Brittannië, Spanje, Finland en Ierland.


Leestijd: 1 minuut

Volgende week sterk bezet nieuw internationaal dressuur evenement in Tolbert
Volgende week sterk bezet nieuw internationaal dressuur evenement in Tolbert

Door een grote deelname met meer dan 85 buitenlanders en een kleine 390 starts wordt het een zeer succesvolle eerste editie. In de hoofdrubriek de Grand Prix starten maar liefst 24 internationale ruiters.  Tevens verwelkomt Top Dressage Tolbert legio jong aanstormend talent in de Young Riders en U25 rubrieken. Zoals veelvoudig kampioen Marten Luiten uit Winschoten en Margot Arkema uit Marum. Ook voor de jeugd rubrieken Junioren, Pony en Children is veel belangstelling.

De wedstrijd start donderdag 13 april en eindigt zondag 16 april. Clipmyhorse zal de wedstrijd in zijn geheel uitzenden vanuit twee ringen. De uitslagen zullen direct te volgen zijn op het grote scherm doordat Top Dressage Tolbert werkt met het allernieuwste Black Horse Systeem. De entree is gratis aan de Hoofdstraat 53 in Tolbert. Zo blijft de HJC Manege zich op de kaart zetten als het paardensportmekka van Noord-Nederland.

Twee weken geleden was er met Jumping Indoor Tolbert nog een succesvol concours voor springruiters waar duizenden mensen op af kwamen. (Foto: Roland Hitze Photography)