Sport

Flames begint aan de competitie

Voor de basketballers van GasTerra Flames gaat het seizoen na een voorbereiding van ruim zes weken woensdagavond van start met een thuiswedstrijd tegen Landstede Zwolle. Flames heeft een succesvolle voorbereiding achter de rug. Acht van de tien oefenwedstrijden werden gewonnen en met wedstrijden in de provincie was sprake van een positieve Flames-tour. De competitie ouverture begint om 19.30 uur in Martiniplaza.


Leestijd: 1 minuut

De opendag afgelopen zaterdag beloofde wat dat betreft veel goeds. De sfeer was positief en de oefencampagne werd afgesloten met een 75-70 oeverwinning op Verviers Pepinster uit België. De doelstelling van de club is duidelijk. Aan het eind van het seizoen wil men met een beker in handen staan. Hetzij het winnen van de nationale beker of landskampioen worden. In beide gevallen is het uiteraard nog koffiedik kijken. Vermoedelijk zullen Marco van den Berg en co geen last meer hebben van regerend landskampioen Amsterdam. Het geld is op, waardoor Amsterdam een ploeg in de marge is geworden.

Ten opzichte van vorig seizoen zijn Aron Royé, Bas Rozendaal en de jeugdspelers Sander de Roos en Mark Peter Hof gebleven. Verder is het team totaal vernieuwd en heeft het een sterk Amerikaans karakter. Oud-speler Hein Gerd Triemstra is met ingang van dit seizoen de assistent van Van den Berg. De voorbereiding is dus goed verlopen, maar vanaf nu gaat het om de knikkers. Te beginnen tegen Zwolle en volgende week donderdag een uitwedstrijd tegen Aris Friesland in Leeuwarden.