Sport

Vrijdag naar FC Groningen? "Check voor vertrek"

Ga jij vrijdag 11 augustus ook naar de wedstrijd tussen FC Groningen en Jong Ajax in de Euroborg? Bekijk dan van tevoren hoe je naar het stadion reist, luidt het advies van Groningen Bereikbaar. Rondom de Euroborg zijn verschillende afsluitingen, waarschijnlijk ook op jouw route. Check voor vertrek en kom op tijd naar de Euroborg.


Leestijd: 1 minuut

Foto | Groningen Bereikbaar
Foto | Groningen Bereikbaar

Afsluitingen rondom het stadion

Tot 1 september is de zuidelijke ringweg tussen de Europaweg en knooppunt Euvelgunne dicht in beide richtingen. Aannemer Combinatie Herepoort is op dit deel van de ringweg bezig met het afmaken van de Euvelgunnebrug.

De toe- en afrit van de A28 in Groningen-Zuid zijn dicht tot 28 augustus. Daarnaast is op de A28 zelf slechts één rijstrook beschikbaar van Groningen-Zuid naar Groningen. Dit duurt tot 25 augustus.

Avondje FC? Pak de fiets of het OV

De Euroborg is goed bereikbaar met de fiets en met het openbaar vervoer. Rondom het stadion is voldoende fietsparkeerplek. Ook stoppen er bussen voor de deur én vind je station Europapark op een paar meter lopen van de ingang. 

Meerdere afsluitingen

Deze zomer wordt in Groningen op meerdere plekken tegelijk aan de weg gewerkt. Het advies van Groningen Bereikbaar: check voor vertrek. Pak de fiets of het OV waar dat kan. Toch met de auto? Maak gebruik van een van de P+R-terreinen aan de rand van de stad. 

Weten wat er nog meer is afgesloten? Check de pagina Wat is dicht en wat is open?