Sport

Vrije verkoop seizoenkaarten FC Groningen van start

De afgelopen weken konden huidige seizoenkaarthouders bij FC Groningen hun stoeltje voor het komende seizoen in de Eerste Divisie veiligstellen. Deze periode eindigde afgelopen weekend. Vanaf vrijdag gaat de vrije verkoop van start.


Leestijd: 1 minuut

De fans wachten al weken op goede resultaten
De fans wachten al weken op goede resultaten

Tot nu toe kan Groningen iedere thuiswedstrijd rekenen op de steun van 9.518 fans. Gezien het afgelopen rampseizoen vond Groningen het niet gepast om de prijzen van de seizoenkaarten te verhogen. Een seizoenkaart geeft recht op negentien thuiswedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie. Vorig seizoen verkocht FC Groningen rond de 10.000 seizoenkaarten. Een verbetering van dit aantal lijkt realistisch.

Vanaf aanstaande woensdag begint ook de voorverkoop van losse tickets voor de eerste thuiswedstrijden van het komende seizoen. Ticketprijzen variëren van zeventien tot dertig euro. Groningen start de competitie op vrijdag 11 augustus thuis tegen Jong Ajax, aftrap 20.00 uur. Zover is het nog niet. Afgelopen woensdag begon FC Groningen de oefencampagne met een 2-0 zege tegen tweedeklasser VV Annen. Zaterdag is duel twee in Onstwedde tegen nieuwbakken derdeklasser Onstwedder Boys