Sport

Wieger van der Wier onofficieel Groninger kampioen tijdrijden

Wielrenners hebben dit weekend in Groningen officieus weer een wedstrijd gereden. Niet onder auspiciën van de KNWU, maar met behulp van Facebook en strava. Strava is een populaire app waar wielrenners hun trainingen registeren en laten zien aan hun volgers. Het OOGKTT2020, onofficieel Groninger kampioenschappen tijdrijden startte zaterdag om 9.00 uur en duurde tot zondag 20.00 uur.


Leestijd: 1 minuut

Wieger van der Wier onofficieel Groninger kampioen tijdrijden
Wieger van der Wier onofficieel Groninger kampioen tijdrijden

In die periode konden deelnemers zich uitleven op een strava segment van 16,7 kilometer langs het Eemskanaal. De start was bij de brug in Wittewierum en de finish op de driesprong met het Slochterdiep. De tijdrijders mochten het zo vaak proberen als ze wilden. In totaal werden 152 pogingen geregistreerd van ruim 40 deelnemers. De winnaar was geen verrassende naam. 

Wieger van der Wier raasde zondagavond rond 19 uur met een gemiddelde snelheid van ruim 48 kilometer per uur over het Eemskanaal Zuidzijde. De 45-jarige Marumer is tijdritspecialist en meervoudig districtskampioen. Stadjer Arjen Dijkstra werd op 53 seconden tweede. Douwe Doorduin uit Groningen, die het evenement organiseerde, werd derde op 54 seconden. (Foto: YouTube)