Sport

Winnen van Hongarije laatste strohalm voor Abbingh en co

Bijna een jaar geleden de beste van de wereld en nu na twee nederlagen op de rand van vroegtijdige uitschakeling tijdens het Europees kampioenschap. Het kan de Nederlandse handbaldames met de Groningse Lois Abbingh in de gelederen zomaar overkomen. Als dinsdagavond niet gewonnen wordt van Hongarije is het klaar.


Leestijd: 1 minuut

Abbingh topscorer tegen Duitsland, maar kans op halve finale verkeken
Abbingh topscorer tegen Duitsland, maar kans op halve finale verkeken

Mocht het lukken om van de Hongaren te winnen dan gaat Oranje weliswaar door, maar zonder bonuspunten. Waardoor de uitgangspositie in de tussenronde een onaantrekkelijke is, omdat er ook landen zullen zijn die vier pluspunten hebben. Met drie speelrondes is het dan een hele tour om bij de eerste twee te eindigen hetgeen toegang geeft tot het finaleweekend.

De nederlagen tegen Servië (29-25) en Kroatië (27-25) hebben er flink ingehakt en het is maar de vraag of Oranje tegen de sterke Hongaren deze recente negatieve ervaringen achter zich kan laten. Hongarije won bijvoorbeeld met 38-26 van Servië. Abbingh deelde in de malaise en kon geen stempel drukken. 'We misten teveel kansen en speelden niet het handbal dat we kunnen spelen', liet ze weten in een online persconferentie.

Het cruciale duel begint om 20.30 uur en is te volgen via Ziggo Sport. Mocht Oranje uitgeschakeld worden dan zou het voor het eerst sinds 2015 zijn dat op een groot eindtoernooi geen medaille gepakt wordt.