Sport

WK-tegenstander Roel Boomstra trekt zich terug vanwege corona

Ruim een maand voor de match om het WK dammen in Eindhoven tussen Roel Boomstra uit Groningen en regerend wereldkampioen Alexander Georgiev heeft de Rus zich afgemeld. Georgiev ziet het niet zitten om zolang het coronavirus aanwezig is te spelen.


Leestijd: 1 minuut

Nederlandse damtitel voor Wouter Sipma uit beeld geraakt
Nederlandse damtitel voor Wouter Sipma uit beeld geraakt

Ondanks dat volgens de strenge NOC*NSF protocollen gespeeld wordt en alles eraan gedaan wordt om de tweekamp zo veilig mogelijk te laten verlopen was Georgiev niet op andere gedachten te brengen volgens de organisatie. Door het terugtrekken heeft de Chinese speler Pan Yiming nu het recht aan te treden tegen Boomstra om op die manier de titelstrijd wel door te kunnen laten gaan.

Het WK wordt ieder jaar gespeeld. Het ene jaar is er een tweekamp, het andere jaar een toernooi met twintig spelers. De winnaar van de tweekamp heeft dan het jaar daarna het recht om de winnaar van het grote toernooi uit te dagen. Boomstra is tweevoudig wereldkampioen. In 2016 en in 2018 mocht hij zich de beste van de wereld noemen.

Vanaf 28 januari wordt in twaalf speelronden bepaald wie wereldkampioen wordt. Mocht er dan nog geen winnaar zijn dan volgt op 12 februari een beslissende partij volgens de regels van het sneldammen.