Sport

Zivkovic mag meetrainen bij FC Groningen

Eindelijk is het zover. Richairo Zivkovic mag meetrainen bij FC Groningen. De inmiddels 23-jarige aanvaller wilde dat al een tijdje, maar zijn club Changchun Yatai hield dat tot nu toe tegen. Er is toch toestemming gekomen. Zivkovic debuteerde eind 2012 als 16-jarig jochie in het eerste elftal.


Leestijd: 1 minuut

Zivkovic ontboden in China en keert niet terug bij FC Groningen
Zivkovic ontboden in China en keert niet terug bij FC Groningen

FC Groningen is naarstig op zoek naar een scorende spits. Van een transfer is voorlopig geen sprake. Zivkovic heeft in China nog een doorlopend contract van anderhalf jaar. Mocht het tot een overgang komen dan moet de FC dus een transfersom betalen. Vanwege het feit dat de competitie in China momenteel stil ligt heeft Zivkovic gevraagd om bij zijn oude club de conditie op peil te houden.

In China kwam de spits niet veel aan spelen toe. Het afgelopen half jaar huurde Sheffield United hem, waar Zivokic vijf invalbeurten noteerde. FC Groningen heeft al laten weten dat van een transfer momenteel geen sprake is. De spits maakte op 16-jarige leeftijd zijn debuut in de Euroborg en heeft het record als jongste doelpuntenmaker ooit voor FC Groningen in de Eredivisie in handen. Hij pakte dat record af van Arjen Robben in de met 4-1 gewonnen uitduel bij NEC op 3 augustus 2013. Zivkovic was toen 16 jaar en 332 dagen oud.