Cultuur & Uitgaan

100.000 bezoekers voor Waterhouse-tentoonstelling Groninger Museum

Al 100.000 mensen hebben in het Groninger Museum de tentoonstelling van het werk van de Britse schilder J.W. Waterhouse gezien. Dat heeft een woordvoerder van de kunstinstelling maandag laten weten. De expositie ‘J. W. Waterhouse. Betoverd door vrouwen’ is tot en met zondag 3 mei te bekijken.


Leestijd: 1 minuut

De tentoonstelling in Groningen is de grootste van het werk van Waterhouse in de geschiedenis. Waterhouse (1849-1917) kreeg vooral bekendheid door zijn rijk gekleurde, geladen afbeeldingen van mooie vrouwen. Hij ontleende zijn onderwerpen aan de geschriften van schrijvers en dichters als Ovidius, Bocaccio, Keats en Shakespeare.

Het Groninger Museum verwacht tot het eind van de tentoonstelling zeker nog 40.000 bezoekers extra te ontvangen. Veel van de tentoon gestelde kunstwerken komen uit Engeland, Ierland, Australië, Taiwan, Verenigde Staten en Canada. De expositie toont schilderijen en tekeningen en wordt georganiseerd in samenwerking met de Royal Academy of Arts in Londen en het Montreal Museum of Fine Arts in Montreal. De tentoonstelling reist hierna door naar de Royal Academy of Arts in Londen.