Cultuur & Uitgaan

GRONG.nl vernieuwd: alle activiteiten voor jongeren van 12 tot 27 jaar

Jongeren in Groningen hebben het nog steeds erg lastig om anderen te ontmoeten ten gevolge van corona. Maar ondanks de beperkende maatregelen zijn er ook nog steeds best veel leuke dingen voor hen om te doen, en zijn er kansen om anderen te ontmoeten. Dat is de gedachte achter de website GRONG.nl, die sinds vandaag volledig is vernieuwd.


Leestijd: 1 minuut

Op deze website staan activiteiten voor jongeren in de leeftijd van 12 tot 27 jaar. Organisatoren kunnen subsidie aanvragen voor de activiteiten die zij aanbieden voor deze jongeren. De gemeente Groningen wil met GRONG.nl hét activiteitenplatform voor jongeren in Groningen ontwikkelen.

Wethouder Jeugd Isabelle Diks: “We merken dat steeds meer jongeren last hebben van de coronamaatregelen. Daarom vinden wij het belangrijk om te laten zien wat er nog wél mogelijk is. Zodat jongeren met elkaar in contact kunnen blijven door middel van activiteiten op het gebied van sport, spel en entertainment.”

Metamorfose

GRONG.nl heeft een metamorfose ondergaan met een nieuw uiterlijk en een uitgebreider aanbod. Hiermee wil de gemeente Groningen een bredere doelgroep bereiken. De gemeente gaat ook de samenwerking met de netwerkpartners intensiveren en jongeren en nieuwe partners betrekken bij de verdere ontwikkeling van GRONG.nl. Ook is er een subsidieregeling ingevoerd om het activiteitenaanbod te vergroten.

In december 2020 is GRONG.nl gestart, oorspronkelijk voor jongeren in de leeftijd van 18 tot 25 jaar. Door de coronamaatregelen namen de mentale gezondheidsproblemen onder deze jongeren toe, zoals eenzaamheid, somberheid en angst. In samenwerking met o.a. Huis voor de Sport Groningen, ROC’s en WIJ Groningen zijn er coronaproof activiteiten aangeboden op de website GRONG.nl.

In de eerste fase kwamen er 1500 bezoekers per dag op GRONG.nl en namen 600 jongeren per week deel aan de activiteiten op de website. GRONG.nl wordt in juni 2021 geëvalueerd.

www.grong.nl

Video boven: Daisy Veenstra ging viral met haar rap over huidhonger. Haar YouTube video is ook te zien op GRONG.