Cultuur & Uitgaan

Alles over natuur: nieuwe wandelroute (voor kinderen) door Noorderplanstoen

Speciaal voor kinderen is er een nieuwe natuurwandelroute door het Noorderplanstoen ontwikkeld. De wandelroute bestaat uit 124 paaltjes, waarop een QR- code staat vermeld. De route is vrijdagochtend door wethouder Carine Bloemhoff van Onderwijs, in aanwezigheid van leerlingen van de nabijgelegen Nassauschool, onthuld.


Leestijd: 1 minuut

Alles over natuur: nieuwe wandelroute (voor kinderen) door Noorderplanstoen
Alles over natuur: nieuwe wandelroute (voor kinderen) door Noorderplanstoen

Via de QR-codes op de paaltjes worden basisschoolleerlingen geïnformeerd over de natuur en cultuurhistorische zaken in het Noorderplantsoen. Wethouder Carine Bloemhoff: “Al wandelend doen kinderen natuurervaringen op en zijn er speciale opdrachten in de route verwerkt. Daarmee ondersteunt deze route de natuureducatie in het basisonderwijs. Het is een ontzettend leuke route die ik iedereen aanraad om eens te doen.”  Overigens: ook zonder opdrachten is de route geschikt voor volwassenen en kinderen.

Het bord met de wandelroute start bij eetcafé Zondag aan de Kruissingel 1 in het Noorderplantsoen. Bij eetcafé Zondag zijn er tijdens openingstijden voor wandelaars zonder smartphones papieren routes af te halen. Met de vernieuwde educatieve wandelroute is de 30 jaar oude bomenroute gemoderniseerd.

De route is gefinancierd vanuit het nationaal programma onderwijs. Dit zijn gelden van het rijk voor herstel en ontwikkeling van het onderwijs na corona. Naast Groningen krijgen einde van het jaar ook Haren en Ten Boer een educatieve natuurroute.