Cultuur & Uitgaan

Appelfeest op Suikerunieterrein: tover je appels om tot appelsap

Op het Groninger Appelfeest, op zondag 18 oktober op het Suikerunieterrein, kunnen bezoekers hun appel- (of peren)oogst inleveren om te laten persen tot houdbaar sap.


Leestijd: 1 minuut

Appelfeest op Suikerunieterrein: tover je appels om tot appelsap
Appelfeest op Suikerunieterrein: tover je appels om tot appelsap

Tijdens het Appelfeest staan De Sappers klaar om met hun mobiele appelpersfabriek appeloogsten tot lang houdbaar sap te persen. Er cider van laten maken kan ook: het team van Doggerland Craft Cider verzamelt van 11.00 – 12.00 uur de appels in, om deze in de winter te verwerken tot cider.

Wildplukken, op Safari of in het Smakenrad

Sanne Scheltena van Greendreamster houdt om 14 uur en om 16 uur een wildplukwandeling van een uur over het terrein. Daarnaast kunnen bezoekers meedoen met de appelknapzakroute. Dit is een wandeling door de Wolk en een Safari door de Vloeivelden: op pad met een knapzak vol lekkers en een kaart met daarop de mooiste picknickplekjes, verrassende opdrachten en de absolute must sees van de vloeivelden.

Dr. Appel

In verband met de aangescherpte coronamaatregelen is er deze keer geen appelmarkt. Het Appelfeest is gratis toegankelijk. Aan de activiteiten zijn wel kosten verbonden.

Appelteam

Het Appelfeest wordt georganiseerd door de Natuur en Milieufederatie Groningen in samenwerking met de gemeente Groningen.