Cultuur & Uitgaan

Baxbier en Just in Beer vieren jubileum met bierfestival

Bierbrouwer Baxbier en bierspeciaalzaak Just in Beer organiseren op 20 en 21 mei een bierfestival in de Baxbier brouwerij aan de Friesestraatweg in Groningen. Het festival is ter gelegenheid van twee jubilea: het vijfjarig bestaan van Just in Beer en de vijfde editie van Bax’ eigen bierfestival.


Leestijd: 2 minuten

Baxbier en Just in Beer vieren jubileum met bierfestival
Baxbier en Just in Beer vieren jubileum met bierfestival

De line up van het festival bestaat uit brouwers uit Nederland, Duitsland, Finland, Frankrijk en de Verenigde Staten. De muziek zal worden verzorgd door lokaal muzikaal talent. Kaarten kosten € 15,- en zijn te koop bij de brouwerij, Just in Beer en online via de websites van Baxbier en Just in Beer. Voor dit bedrag ontvangt de bezoeker het speciale jubileumglas, twee biermunten en het programmaboekje.

John Kielman van Just in Beer: “Onze winkel in de Folkingestraat bestaat 5 jaar. Dat wilden we niet zomaar voorbij laten gaan. En met wie kunnen we dat beter vieren dan Baxbier?”. Mede-eigenaar Stevan van der Werf vult hem aan: “Bij Bax worden hele mooie bieren gebrouwen. Ze hebben een fantastische locatie aan het water, dus dan is één en één twee!”

Ook bij Bax zijn ze erg enthousiast over het Fest. Kasper Hiddema van Bax: “Door corona konden onze jaarlijkse festivals de afgelopen jaren niet doorgaan. Toen de jongens van Just in Beer ons belden, leek het ons fantastisch om de vijfde editie van ons International Craft Beer Fest samen met hen te vieren”.

Over Baxbier

Baxbier Brewery werd in 2014 opgericht door twee wielervrienden. Wat uit nieuwsgierigheid en hobby begon nam al snel serieuze vormen aan. In 2016 werd de eigen brouwerij geopend, en inmiddels zijn bieren als Kon Minder, Abel’s Ale en Koudvuur (inter)nationaal verkrijgbaar en in de prijzen gevallen. Een jong, enthousiast team van 21 mensen is elke dag bezig om innovatieve bieren te ontwikkelen, vaak met veel hop of een leuke twist. Daarnaast is er een Proeflokaal waar je heerlijk kunt eten, aan het water kunt zitten en waar veel evenementen georganiseerd worden. Baxbier staat bekend om de liefde voor spelen en experimenteren, ons motto is niet voor niks: Seriously Playful.

Over Just in Beer

Just in Beer is de bierspeciaalzaak van het Noorden. In 2017 werd de zaak opgericht door zijn naamgever Justin van Akkeren. In 2020 werd het stokje overgenomen door bierliefhebbers John Kielman en Stevan van der Werf. De winkel in de Folkingestraat biedt bierliefhebbers een enorme selectie uit een grote verscheidenheid aan bierstijlen: IPA, Stout, Sour, maar ook klassiekers als Dubbel, Blond en Tripel. We doen ons best om een wekelijks wisselende selectie aan bieren te kunnen bieden; bieren die je niet zomaar overal vindt.