Cultuur & Uitgaan

Benefietconcert in Martinikerk voor verwoeste Notre Dame

De Martinikerk en de Sint Jozefkathedraal organiseren op donderdagavond 25 april een benefietconcert om geld op te halen voor het herstel van de Notre Dame, die maandag bijna helemaal in vlammen opging.


Leestijd: 1 minuut

Benefietconcert in Martinikerk voor verwoeste Notre Dame
Benefietconcert in Martinikerk voor verwoeste Notre Dame

De benefietavond begint om half 8 in de Sint Jozefkathedraal aan de Radesingel met een koorzang onder leiding van Sjoerd Ruisch. Na drie kwartier verhuist het concert naar de Martinikerk, waar organist Erwin Wieringa het orgel zal bespelen. 

Alle muziekstukken zijn van Franse komaf. Entree is gratis, maar bij binnenkomst kan iedereen een gift doneren voor de herbouw van de Notre Dame. Tegelijkertijd wordt er ook geld opgehaald voor de Voedselbank Groningen.

De Notre Dame werd maandagavond voor een groot deel verwoest na een brand die op het dak begon. De Middeleeuwse kerk raakte zwaar beschadigd, maar de Franse overheid wil de bekende kathedraal binnen vijf jaar herbouwen. Inmiddels zijn er al enorm veel donaties binnengekomen voor dat herstel. Zo is er al een pot van 700 miljoen euro beschikbaar voor de herbouw.