Bezoekers van het megabierdiner krijgen een 7-gangenmenu geserveerd met bij elke gang een passend speciaalbiertje. Alle gerechten hebben een noordelijk tintje: er wordt alleen met streekproducten gewerkt. De Britse biersommelier Melissa Cole is bij het diner aanwezig. Ze vertelt per gerecht waarom er voor welk biertje is gekozen.
Tijdens het bierdiner wordt ook bekend gemaakt wat het lekkerste bier van Noord-Nederland is. Onder meer Restaurant ’t Feithhuis, Stenden Hogeschool, Progress Events, Bierista en Albert Kooy, de oprichter van Dutch Cuisine, zijn betrokken bij de organisatie van het diner en de samenstelling van het diner en de bijpassende bieren.
Na afloop van het diner, op vrijdag 8 en zaterdag 9 april, staat vervolgens het Bierfestival Groningen op het programma, eveneens in de Martinikerk. Bezoekers kunnen proeven van tal van nationale en internationale bieren, zowel van de tap als in de fles. Ook zijn er masterclasses van internationaal bekende biergoeroes en evenals voorgaande jaren is er een brouwwedstrijd, voor zowel amateur- als professionele brouwers.
http://www.bierfestivalgroningen.nl
Cultuur & Uitgaan
Bierfestival Groningen in Martinikerk
De Martinikerk in Groningen is op 7 april het decor van het grootste bierdiner ter wereld. In de kerk wordt de tafel gedekt voor 600 bierliefhebbers. Aansluitend vindt op 8 en 9 april het Bierfestival Groningen plaats.
Leestijd: 1 minuut