Cultuur & Uitgaan

Adelheid Roosen brengt verhalen uit Groningse wijken De Hoogte, Oosterpark en Korrewegwijk voor het voetlicht


Leestijd: 1 minuut

De verhalen van bewoners zijn in de wijken zelf – laat staan daar buiten – helemaal niet zo bekend. Wie woont er in De Hoogte? Hoe kijkt een Oosterparker tegen de wereld en tegen zijn wijk aan? De theatervoorstelling Zina neemt de Wijk gaat daarover.
Het Groninger Forum zet in samenspraak in samenwerking met partners een gesprek op touw over de levens in de drie Groningse wijken. Wat is er al gedaan om het leven in die wijken te verbeteren? Hebben veertig jaar stadsvernieuwing of – zo u wilt, vier jaar Vogelaar – geholpen? Draagt een kunstenaarsproject als Zina neemt de Wijk hieraan bij? Hoe gaan we verder?

Aan het woord komen onder meer theatermakers Adelheid Roosen en Ola Mafaalani, pedagoog Jeannette Doornenbal, corporatiedirecteur Nijestee Pieter Bregmans en publicist en lid van de visitatiecommissie Krachtwijken Jos van der Lans. En natuurlijk een heleboel wijkbewoners, welzijnswerkers, studenten, en alle Groningers die ook benieuwd zijn hoe het leven er een straatje verderop uitziet. De voorzitter die avond? Niemand minder dan voormalig minister Ella Vogelaar.

Maandag 31 mei, 20.00 – 22.00 uur
Theater De Machinefabriek
Bloemstraat 38, Groningen
Gratis entree, maar kom op tijd want vol = vol
Kijk voor meer informatie op www.groningerforum.nl