Cultuur & Uitgaan

Canto Ostinato: beroemde klassieke muziek in Lutherse Kerk Groningen

In de Lutherse Kerk in Groningen brengt het pianoduo Scholtes en Janssens donderdag 30 november ’s avonds vanaf kwart over acht een van de beroemdste klassieke werken van een Nederlandse componist ten gehore. Het gaat om Canto Ostinato van componist Simeon ten Holt, die dit jaar 100 jaar oud zou zijn geworden.


Leestijd: 1 minuut

Canto Ostinato staat bekend om de meditatieve en ontspannen sfeer, maar ook om de spannende uitvoeringen die nooit hetzelfde zijn; de musici – op twee vleugels – kunnen de meer dan 200 verschillende secties namelijk naar willekeur variëren en herhalen.

Voor wie?

Van jong tot oud, of je nog nooit een klassiek concert hebt bijgewoond, of een doorgewinterde luisteraar bent: Canto Ostinato is geschikt en interessant voor iedereen. Het concert duurt circa 75 minuten en na afloop is er gelegenheid voor koffie, thee of een borrel.

De musici Pianoduo Scholtes & Janssens wordt geroemd om hun betoverende klank en intense en energieke optredens. Ze traden wereldwijd op, van New York tot Japan. Hun debuut in de befaamde Carnegie Hall werd door de Amerikaanse pers geprezen als ‘het hadden net zo goed 25 of 30 vingers kunnen zijn, zo groots en samengesmolten was hun klank.’

Meer informatie en kaartverkoop: https://www.100jaartenholt.nl/