Cultuur & Uitgaan

Circus slaat tent op aan Reitdiephaven in Groningen - voorstellingen in september

Circusliefhebbers of ouders die hun kinderen een keer kennis willen laten maken met een heus circus, kunnen vanaf 1 september terecht aan de Reitdiephaven. Daar slaat het Duitse cirus Bossle haar tenten op. Er zijn dan tot en met 12 september voorstellingen. In aangepaste vorm en geheel coronaproof.


Leestijd: 2 minuten

Circus slaat tent op aan Reitdiephaven in Groningen - voorstellingen in september
Circus slaat tent op aan Reitdiephaven in Groningen - voorstellingen in september

Het Duitse Circus Bossle reist al jaren door Nederland. De afgelopen maanden stond het circus echter noodgedwongen stil vanwege het coronavirus. Nu er weer enkele versoepelingen zijn op het gebied van evenementen is het circus, in aangepaste vorm en geheel coronaproof, weer op tournee.

Vanwege het grote succes van vorig jaar, komt het circus in september weer terug op het grasveld naast de speeltuin aan de Reitdiephaven. Uiteraard wel met coronamaatregelen. Normaal gesproken zijn er ruim 300 zitplaatsen in de grote circustent. Om de 1,5 meter afstandsregel te waarborgen, heeft het circus het aantal zitplaatsen beperkt tot maximaal 100 per voorstelling. Daarnaast zorgt het circus voor extra hygiënemaatregelen zoals een grondige schoonmaak en ontsmetting van de zitplaatsen. Ook wordt de circustent extra geventileerd. Voor het ontsmetten van de handen zijn er, in- en rond de circustent, diverse punten met alcoholgel aanwezig.

Het circus presenteert een vernieuwde show van ruim 80 minuten met alle klassieke elementen. Waaronder; vliegensvlugge jongleurs, lenige acrobaten, levensgevaarlijke messenwerpers, spectaculaire vuurspuwers en doldwaze clowns. Natuurlijk ontbreken ook de optredens van de dieren niet. Zo passeren onder andere paarden, honden, lama’s en kamelen de revue.

De voorstellingen beginnen op woensdag 1 september om 16.00 uur, donderdag 2 september om 16.00 uur, vrijdag 3 september om 16.00 en 19.00 uur, zaterdag 4 september om 16.00 en 19.00 uur, zondag 5 september om 11.00 en 15.00 uur, woensdag 8 september om 16.00 uur, donderdag 9 september om 16.00 uur, vrijdag 10 september om 16.00 en 19.00 uur, zaterdag 11 september om 16.00 en 19.00 uur en zondag 12 september de laatste voorstelling om 11.00 uur.

Kaarten zijn enkel verkrijgbaar aan de circuskassa op locatie. De voorverkoop start op dinsdag 31 augustus van 10.00 tot 12.00 uur. Vervolgens is de circuskassa op voorstellingsdagen dagelijks geopend, eveneens van 10.00 uur tot 12.00 uur. De kassa is tevens geopend vanaf één uur voor aanvang van iedere voorstelling, mits de kaarten niet al zijn uitverkocht in de voorverkoop. Aan de circuskassa kan enkel contant betaald worden, pinnen is niet mogelijk.

Omdat bezoekers uit verschillende huishoudens 1,5 meter afstand kunnen houden en vaste zitplaatsen krijgen toegewezen, is een test- of vaccinatiebewijs niet verplicht om het circus te bezoeken. Wel vind er bij de aanschaf van kaarten aan de circuskassa een gezondheidscheck plaats. Meer informatie op de Facebookpagina van het circus: www.facebook.com/circusbossle

Foto boven: Jans Schulting