Cultuur & Uitgaan

Cultureel Studentencentrum Usva: groot aanbod culturele cursussen


Leestijd: 1 minuut

Zo heeft de USVA cursus Breakdance/dancemix van docent Dikkie Knap. Na een korte uitleg over de geschiedenis van hip hop en breakdance brengt Dikkie je de beginselen van deze danstijlen bij. Snel voetenwerk en veel basispassen voor evenwicht en balansoefeningen komen aan bod. Dikke Knap AKA Mad D en zijn dancecrew Mad Stylez zijn bekend in binnen- en buitenland.
Ook dit jaar heeftde USVA Body & Mind cursussen in het cursusaanbod opgenomen, zoals T’ai Chi Tao – Tao Qigong In deze cursus spelen we met de grondprincipes van deze duizenden jaren oude Taoïstische (Chinese) bewegingskunsten. Het gaat hierbij om een integratie van houding, beweging, ademhaling en bewustzijn. Zoals in de beste taoïstische traditie zullen de lessen geheel in het teken van speelsheid en wijsheid staan.
Naast de vertrouwde cursussen is er ook een aan aantal nieuwe cursussen. Een daarvan is de crossover-cursus Poezie, Dans en Video. De docenten Ronald Ohlsen, Cily van Hameren en Arno Cupédo werken samen met de cursisten toe naar een theatervoorstelling waarin poëzie, dans en film samen komen in één organisch geheel. Houd je dansen of filmen en wil je leren schrijven, choreograferen, dansen, filmen en monteren, schrijf je dan snel in.
De cursussen van het 1e semester beginnen – tenzij anders vermeldt – in de week van 21 september 2009. Aanmelden voor deze cursussen kan via www.usva.nl. Of kom langs bij de Usvabalie aan de Munnekeholm 10.
De Usva-cursussen zijn in de eerste plaats bedoeld voor RUG-studenten, maar ook Hanze-studenten en anderen zijn welkom. RUG- en Hanze-studenten hebben wel voorrang bij de inschrijving.