Horecabedrijven uit heel Nederland krijgen de kans om de lekkerste en meest verrassende bier- en spijscombinatie te presenteren tijdens deze wedstrijd. Een vakkundige jury kiest de beste combinatie van bier en op basis van smaak afgestemde amuses en gerechten.
Bier- en spijscombinaties zijn sinds een tijdje weer helemaal terug van weggeweest. Vanzelfsprekend natuurlijk want bier bevat immers alle basissmaken die in eten voorkomen. Er bestaan al eeuwen vele prachtige gerechten in combinatie met bier. Echter er zijn nog tal van andere combinaties op te noemen die creatieve geesten nog kunnen bedenken. Tijdens de wedstrijd is het de bedoeling dat er een combinatie tussen een geselecteerd speciaalbier en een gerecht wordt gepresenteerd aan een vakkundige jury. Beide elementen moeten elkaar dus perfect in evenwicht houden. De jury verwacht naast de presentatie ook uitleg over waarom deze combinatie geserveerd wordt. De beste bier- en spijscombinatie werd vorig jaar gepresenteerd door Tapasco uit Groningen.
Het Bierfestival Groningen zal in het weekend van vrijdag 11 en zaterdag 12 april 2014 plaatsvinden. Tijdens dit festival kunnen bezoekers verschillende speciaalbieren proeven. Naast het proeven van bieren, kan de bezoeker verschillende met streekproducten gemaakte hapjes proeven bij diverse standhouders.