Cultuur & Uitgaan

Expositie Pride Photo bij Der Aa Kerk in Groningen

Vanaf zaterdag 22 mei tot en met 10 juni is bij de Der Aa Kerk in Groningen een rondreizende expositie te zien van de Pride Photo Award 2020. De winnende foto’s worden er vertoond op twintig grote panelen. Het thema van de openlucht expositie is "nieuwsgierigheid".


Leestijd: 1 minuut

Expositie Pride Photo bij Der Aa Kerk in Groningen
Expositie Pride Photo bij Der Aa Kerk in Groningen

Met de expositie wil de organisatie de acceptatie van seksuele- en genderdiversiteit bevorderen.

‘Dit is een tentoonstelling die vele ogen zal openen’, zegt Pride Photo-directeur Hein-Jan Keijzer. ‘We hopen op deze manier mensen te bereiken die niet dagelijks nadenken over vooroordelen en de positie van de LHBTQ+gemeenschap.’

De winnende foto’s zijn gekozen uit 2500 inzendingen, afkomstig uit 40 verschillende landen. De foto’s behandelen thema’s als eenzaamheid onder oudere LHBTI personen, LHBTI vluchtelingenproblematiek en geweld tegen transgenders.

De expositie wordt geopend door Glimina Chakor (Integratie en emancipatie). ‘Vertellen dat je anders bent is vaak niet makkelijk. Je ziet hier mensen in al hun kwetsbaarheid, maar tegelijkertijd wordt er een statement gemaakt. En dat maakt deze expositie ook zo speciaal.’

Vanwege corona kon de geplande Pride Photo expositie vorig jaar november niet doorgaan. Om de winnende foto’s toch met het publiek te delen is er voor gekozen om ze in de buitenlucht te exposeren. De expositie is tot half november op 9 verschillende plekken in ons land te zien, waaronder in Assen, Maastricht en Amsterdam.

Opening: De opening van de tentoonstelling vindt plaats op zaterdag 22 mei om

11.00 uur bij de Der Aa-kerk in Groningen.

Foto boven: Black Drag Magic – foto Lee-Ann Olwage