Cultuur & Uitgaan

Forum Groningen zaterdag weer open

Na bijna een half jaar lockdown opent Forum Groningen op zaterdag 5 juni de deuren voor publiek. Bezoekers kunnen onder andere een bezoek brengen aan de expositie' The Art of Aardman', die tijdelijk verlengd is. Wat is er verder de komende tijd te zien en te doen is? Een overzicht.


Leestijd: 2 minuten

Forum Groningen zaterdag weer open
Forum Groningen zaterdag weer open

ExpositieThe Art of Aardmanverlengd
De internationale expositie The Art of Aardman is verlengd tot en met 29 augustus. De grote tentoonstelling over het werk van de prijswinnende animatiefilmstudio opende in september vorig jaar, maar is als gevolg van de lockdown een halfjaar gesloten geweest. Bij The Art of Aardman sta je oog in oog met favoriete karakters als Shaun the Sheep en Wallace & Gromit. Je kunt onder meer Gromits beroemde moestuin, de vliegmachine uit Chicken Run en het spectaculaire, vijf meter hoge schip uit The Pirates! Band of Misfits bewonderen.
Forum.nl/aardman

Storyworld spotlight: Hisko Hulsing Done/Undone

Tot 4 juli staat het werk van de Nederlandse animatiemaker en regisseur Hisko Hulsing in de spotlight bij Storyworld. Hisko Hulsing werd internationaal bekend met zijn prijswinnende korte films, zoals Junkyard (2012) en regisseerde de animatiescènes in de Kurt Cobain documentaire Montage of Heck (2015).

Storyworld.nl/hisko-hulsing

Museumkaart nu ook geldig bij strip-, animatie- en gamemuseum Storyworld

Vanaf heropening is het mogelijk om Storyworld, indien gewenst in combinatie met de Aardman-tentoonstelling, gratis met de Museumkaart te bezoeken. Tot en met dinsdag 8 juni kunnen Museumkaarthouders een ticket reserveren aan de kassa, en daarna kan dit online.

Filmprogramma weer van start

Eindelijk, de filmzalen zijn weer open. Te zien zijn onder meer De slag om de Schelde, Nomadland, De Oost en het mini-retrospectief The Best of Wong Kar-Wai. Kinderen kunnen hun hart ophalen aan Pieter Konijn op de vlucht, Wolfwalkers en Buurman & Buurman: bakken en grillen.
Vanaf 30 juni gaat het rooftop-cinema seizoen, vorig jaar steeds in enkele minuten uitverkocht, weer van start. En op 18 juni vertelt Martin Koolhoven over zijn favoriete regisseur Robert Wise, met na afloop de vertoning van sci-fi klassieker The Andromeda Strain
Forum.nl/film

Aimée de Jongh eerste gast bij nieuwe serie mini-colleges van Storyworld

In de nieuwe serie mini-colleges genaamd 'Storyworld Presenteert' vertelt een bekende strip-, animatie- of gamemaker over zijn of haar werk. Aimée de Jongh maakt graphic novels die de hele wereld over gaan en mag als eerste het podium betreden op zaterdag 3 juli 15.30 uur in de Rabo Studio van het Forum.
Storyworld.nl/aimee-de-jongh

Sportzomer in het Forum

Als de coronamaatregelen het toelaten worden de wedstrijden uitgezonden op het led-scherm in de entreehal. Daarnaast zijn er voorbeschouwingen zoals op 24 juni met Erik Dijkstra over de Tour de France, met o.a. Frank Heinen, Lonneke Uden en Rob Harmeling. Op woensdag 16 juni is de presentatie van Dick Heuvelmans boek over 100 jaar Topsport in Stad, live te volgen op Platform F. Deze boekpresentatie wordt geflankeerd door een fotopresentatie van Groninger sporticonen op plein 4 oost in het Forum.
Forum.nl/sportzomer

Kijk voor alle highlights en het volledige programma op forum.nl/highlights-zomer en forum.nl/agenda

Foto: Deon Prins