Cultuur & Uitgaan

Gemeente onthult educatieve wandelroute in Noorderplantsoen

Wethouder Carine Bloemhoff van Onderwijs heeft vrijdag 1 juli een nieuwe educatieve wandelroute in het Noorderplantsoen onthuld. Leerlingen van de nabijgelegen Nassauschool waren aanwezig toen ze het bord met de route onthulde. De wandelroute bestaat uit 124 paaltjes, waarop een QR- code staat vermeld.


Leestijd: 1 minuut

Gemeente onthult educatieve wandelroute in Noorderplantsoen
Gemeente onthult educatieve wandelroute in Noorderplantsoen

Via deze QR-code worden basisschoolleerlingen geïnformeerd over de natuur en cultuurhistorische zaken in het Noorderplantsoen. Wethouder Bloemhoff: “Al wandelend doen kinderen natuurervaringen op en zijn er speciale opdrachten in de route verwerkt. Daarmee ondersteunt deze route de natuureducatie in het basisonderwijs. Het is een ontzettend leuke route die ik iedereen aanraad om eens te doen”. De route is overigens ook zonder opdrachten geschikt voor volwassenen en kinderen.

Start bij Zondag

Het bord met de wandelroute start bij eetcafé Zondag aan de Kruissingel 1 in het Noorderplantsoen. Bij eetcafé Zondag zijn er tijdens openingstijden voor wandelaars zonder smartphones papieren routes af te halen. Met de vernieuwde educatieve wandelroute is de dertig jaar oude bomenroute gemoderniseerd.

De route is gefinancierd vanuit het nationaal programma onderwijs. Dit zijn gelden van het rijk voor herstel en ontwikkeling van het onderwijs na corona. Naast Groningen krijgen einde van het jaar ook Haren en Ten Boer een educatieve natuurroute.