Cultuur & Uitgaan

Grand Theatre presenteert Theater-to-go: 1-op-1 voorstellingen in de buitenlucht

De theaters mogen de deuren nog niet openen, maar het Grand Theatre heeft toch een manier gevonden om voorstellingen te geven. Ze presenteren nu Theater-to-go: 1-op1 voorstellingen in de buitenlucht.


Leestijd: 2 minuten

Vanaf zaterdag 17 april kun je tien zaterdagen lang voor 2,50 euro een tien minuten durende theatervoorstelling boeken bij World of Barista, het theatercafé van het Grand Theatre. De gezelschappen Illustere Figuren, JÓRMA, Teddy's Last Ride en Tussenland nemen je tien minuten lang mee in een korte voorstelling, volledig coronaproof op anderhalvemeter afstand en in de buitenlucht.

Illustere Figuren (17 en 24 april)
Voor Illustere Figuren in a Box haal je een Illuster Figuur af bij het Grand Theatre. Hij heeft je iets te vertellen. Wat blijkt: het is een monoloog uit het werk van Tsjechov, Shakespeare of Ibsen! Maar een Illuster Figuur zou geen Illuster Figuur zijn, als hij zijn eigen overdenkingen hierin niet mee zou nemen. Een klassieker met een vleugje Illustere Figuren dus. Speciaal voor jou.

JÓRMA (5, 12 en 19 juni)
In Private Listening Party nodigt JÓRMA je uit om samen met hen stil te staan bij de eventuele frictie tussen wie je bent en wie je wil zijn. Het is een eerste kennismaking waarbij diens muziek de rode draad vormt voor jullie gesprek over gelijkenissen en verschillen, jullie kwetsbaarheid en empathie. (Language No Problem)

Teddy’s Last Ride (15, 22 en 29 mei)
In HOTline neemt Teddy's Last Ride je mee in de dirty kant van onze geest, een veilige plek voorbij taboes waarin de innerlijke strijd van plezier versus schaamte wordt verkend. Het enige dat u hoeft te doen, is de oproep aannemen. (Language No Problem)

Tussenland (8 mei en 26 juni)
Tussenland neemt je met Perspective mee naar de Grote Markt en daagt je uit om te kijken naar het alledaagse in de stad. Samen observeren en bevragen jullie jouw omgeving en haar betekenis.

De voorstellingen vinden plaats tussen 14.00 uur en 17.00 uur. Tickets zijn ter plekke verkrijgbaar bij World of Barista, het theatercafé in Grand Theatre.

Over Grand Theatre Groningen
Grand Theatre is het eigenzinnige en baanbrekende theater van Groningen. Vanuit het hart van de stad plaatst het theater toonaangevende programma’s in hedendaags perspectief.

Jórma
Jórma