Cultuur & Uitgaan

Groningen krijgt groot skatepark tegenover Drafbaan

De gemeente Groningen wil een skatepark laten bouwen op het parkeerterrein tegenover de drafbaan in het Stadspark. Dat meldt Dagblad van het Noorden. Het skatepark wordt met een oppervlakte van 1800 vierkante meter het grootste skatepark in de stad.


Leestijd: 1 minuut

Groningen krijgt groot skatepark tegenover Drafbaan
Groningen krijgt groot skatepark tegenover Drafbaan

Het gemeentebestuur besloot deze week twee ton beschikbaar te stellen. De gemeenteraad moet daar nog over beslissen. Dat gebeurt mogelijk dit jaar. Omdat twee ton niet genoeg is, moet skatecommunity Rollend Goed zelf nog wel meer dan een ton op tafel leggen. 

De community gaat in elk geval al aan de slag met een ontwerp. Het park wordt openbaar toegankelijk en voor iedereen uitdagend, volgens woordvoerder Bram Roenhorst. Skateboarden is volgens hem enorm in opkomst en zeer populair onder jongeren.

Parkeerplaats 

Volgens de gemeente hebben de skaters hun plan gepresenteerd aan de andere gebruikers van het Stadspark en is daar positief op gereageerd. Omdat er parkeerplaatsen sneuvelen voor het plan, moet er wel een oplossing worden gevonden voor de bezoekers van voetbalvereniging SC Stadspark en de kinderboerderij. De bomen rond de parkeerplaats blijven waarschijnlijk behouden.