Cultuur & Uitgaan

Groningen zet komende vrijdag massaal de bloemetjes buiten

Officieel is de lente al begonnen, maar in Groningen is het vanaf vrijdag 7 april eigenlijk pas écht lente. Dan is het Bloemenjaarmarkt en zetten marktkooplieden tienduizenden planten en plantjes, boompjes en bloemen buiten, op de markten. En kunnen bezoekers van heinde en verre genieten van de kleurenpracht en de sfeer. En zo viert Groningen pas echt het begin van de lente.


Leestijd: 2 minuten

Groningen zet komende vrijdag massaal de bloemetjes buiten
Groningen zet komende vrijdag massaal de bloemetjes buiten

De Bloemenjaarmarkt is de grootste bloemen- en plantenmarkt van Noord-Nederland. Ruim honderd marktkooplieden bieden hun bloemen en planten aan op de Grote Markt en de Vismarkt en in de daaraan grenzende Oude Ebbingestraat, Guldenstraat, Brugstraat en het Akerkhof.

De Bloemenjaarmarkt – ook wel ‘Bloemetjesmarkt‘ genoemd – trekt jaarlijks een groot aantal bezoekers naar de binnenstad. De markt biedt een grote variëteit aan verse snijbloemen en (kamer)planten en ook op het gebied van zaaigoed, bloembollen, tuingereedschap en toebehoren wordt de bezoeker niet teleurgesteld.

Bloemendepot

Voor degene die de handen vrij wil hebben om nog verder te zoeken naar planten en bloemen, op een terras wil genieten van het voorjaarszonnetje óf wil winkelen bij de vele winkels in de binnenstad, is er de mogelijkheid om de reeds gekochte bloemen en planten gratis stallen. Op de Grote Markt staat een bloemendepot waar men tussen 09.00 en 18.00 uur terecht kan.

OV Staking

Vakbonden FNV en CNV hebben OV-stakingen aangekondigd op vrijdag 7 april. Pas kort van tevoren wordt bekend of de stakingen daadwerkelijk door zullen gaan. De organisatie adviseert om de websites van Qbuzz en Arriva in de gaten te houden voor de actuele informatie

Vervoer

Verkeer uit de richting van Duitsland kan de routeborden volgen naar de aangewezen parkeerterreinen. Meer informatie over de bloemenjaarmarkt kunt u vinden op www.bloemenjaarmarkt.nl. Kijk voor meer informatie over wegwerkzaamheden en bereikbaarheid op de website van Groningen Bereikbaar.

Ondernemer aan het woord

Ondernemers kijken er weer naar uit om naar Groningen te komen om hun waar te verkopen. “De Bloemenjaarmarkt in Groningen heeft een speciaal plekje in ons hart. Op goede vrijdag vertrekken wij en nog vele collega’s vanuit alle richtingen naar het hoge Noorden. Het maakt niet uit wat je smaak of stijl is; op de Bloemenjaarmarkt in Groningen shop je je huis en tuin zomer klaar!”

De bloemenjaarmarkt wordt mogelijk gemaakt door Groningen City Club en Ondernemers Fonds Groningen.