Cultuur & Uitgaan

Groninger Landschap organiseert fietstocht door historisch Hunzedal

Op zaterdag 13 juli organiseert Het Groninger Landschap een fietstocht met als thema 'De ontdekking van de Hunze'. Deelnemers gaan te fiets en onder begeleiding van gidsen op zoek naar de ontbrekende schakel van het Hunzedal tussen het Zuidlaardermeergebied en het Reitdiepgebied.


Leestijd: 1 minuut

Groninger Landschap organiseert fietstocht door historisch Hunzedal
Groninger Landschap organiseert fietstocht door historisch Hunzedal

De stad Groningen heeft water nodig maar strijd er ook steeds tegen. Tegen water vanuit het hoger gelegen Drenthe en tegen water vanuit de zee. De rivier De Hunze stroomde ooit door Drents moerasgebied en Gronings wierdenlandschap en speelde een grote rol bij het ontstaan en de ontwikkeling van de stad Groningen. Grote stukken zijn in de loop der jaren gekanaliseerd voor de scheepvaart. Midden in het bedrijventerrein in zuidoost Groningen is nog een klein, maar bijzonder stukje over dat er nog net zo uitziet als honderd jaar geleden.

Gidsen van het Groninger Landschap vertellen tijdens de 17 kilometer lange fietstocht over het verleden, heden en de mogelijke toekomst van dit mooie natuurgebied. 

De fietstocht start om 11.00 bij fietsknooppunt 78 in Waterhuizen en duurt naar verwachting vier uur. Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig.