Cultuur & Uitgaan

Het Jonge Harten Theaterfestival: Future is Coming

Het negendaagse Jonge Harten Theaterfestivalfestival staat deze editie in het teken van: Future is Coming. Ook dit jaar zijn er weer negen dagen vol theater, performance, dans en meer in en om Groningen. Over onderwerpen die ertoe doen en die blijven hangen. Voorstellingen die je uitdagen om niet op safe te spelen. Soms ongemakkelijk, vaak herkenbaar, maar altijd reden tot gesprek.


Leestijd: 1 minuut

Het Jonge Harten Theaterfestival: Future is Coming
Het Jonge Harten Theaterfestival: Future is Coming

Met het thema: Future is Coming staat Jonge Harten stil bij de toekomst. Dat doet zij door hardop na te denken wat deze toekomst nodig heeft, hoe we ons ertoe verhouden en hoe een post corona-tijdperk eruit moet zien. De makers die deze editie geprogrammeerd zijn raken allen op een manier één van deze vragen. Naast ‘toekomst’ staan ‘noodzaak’, ‘een stem geven’, ‘herstel’ en ‘rolmodel zijn’, ook centraal in de programmering. Hierin blijven de heilige huisjes zeker niet overeind en kom je gegarandeerd naar buiten met een nieuwe kijk op de wereld.

Ook dit jaar spelen er voorstellingen op bijzondere locaties. Zo kun je met de voorstelling Oxygen Debt een ware filosofische spinningles volgen in de sportschool en ga je met RIZOOM  via een uitdagend gedachtenspel een dwaaltocht maken in een oude zetmeelfabriek in Ter Apel. De Nieuwe Kerk wordt omgetoverd tot concertzaal voor Anne-Fay’s Reaspora, waar zij op zoek gaat naar haar bijzondere familiegeschiedenis.

Het Provinciehuis wordt gebruikt om gehoor te geven aan de ontwapenende monoloog van de 18-jarige Inez Nuijten. De monoloog POWER gaat over klimaatverandering, macht en de grenzen van hoop. In de Enne Jans Heerd in Maarhuizen wacht je op Het Spektakel van Anne Raadsveld, Stan Vreeken en Mats Voshol van Club NEL. Door te wachten kijk je als publiek opnieuw naar de omgeving en naar jezelf. Zo ontstaat een spektakel, juist daar waar je het niet bedacht.

De hele programmering van Jonge Harten bestaat dit jaar uit meer dan 30 verschillende voorstellingen en andere programmaonderdelen. De hele programmering vind je op jongeharten.nl. De kaartverkoop is inmiddels gestart.