Cultuur & Uitgaan

Het Kruithuis in Groningen - Het Syndicaat brengt nieuw Europees repertoire: Zwart Dier Treurigheid van de jonge Duitse Anja Hilling


Leestijd: 1 minuut

Anja Hilling (1975, Duitsland) won in 2003 de Dresdner Bank Young Dramatists’ Prize. In 2005 werd ze onderscheiden door Theater Heute als Best Young Author of the Year. Haar werk werd al snel ontdekt in verschillende Europese steden en later ook daarbuiten (New York, Mexico City). In 2007 werd haar stuk Senses zowel in het Frans als in het Duits gespeeld. In dat jaar ging ook Schwarzes Tier Traurigkeit in première in Schauspiel Hanover.
Zwart Dier Treurigheid is een hedendaags stuk over zes stedelingen. Op een mooie zomerdag besluiten ze er op uit te gaan. Grappen maken, dronken worden, de vrijheid omhelzen. Het eeuwige spel van de liefde en afwijzing voert de boventoon. Dan zet een ongeziene vonk het bos in lichterlaaie. Plotseling geldt er nog een ding: het vege lijf redden. Zijn de vrienden opgewassen tegen de doodsangst, de eenzaamheid en kwetsbaarheid ten opzichte van de brandende natuur?
CJP/OV € 7,50 (standaardprijs € 15,-). Kaarten zijn te koop via www.ssbg.nl.