Cultuur & Uitgaan

Hoornse Plas decor van grootste beachvolleybaltoernooi Noord-Nederland (30 juni)

Op zaterdag 30 juni en zondag 1 juli organiseert de kleinste studentenvolleybalvereniging van Groningen voor de zestiende keer het grootste beachvolleybaltoernooi van Noord-Nederland. Aan de Hoornse Plas zullen zo’n 800 volleyballers, van beginners tot de nationale top, op het Kroton Gjaltema Verhuur Beachvolleybaltoernooi strijden om een prijzengeld van in totaal 2600 euro.


Leestijd: 1 minuut

Beachvolleybal is de laatste jaren steeds populairder geworden in Nederland, en aan deze groei lijkt voorlopig geen einde te komen. De effecten daarvan zijn tot in Groningen merkbaar. Het Kroton Gjaltema Verhuur Toernooi is met de jaren gegroeid en professioneler geworden. Zo worden er naast de velden op het strand van de Hoornse Plas op de ligweide twee center courts aangelegd, met tribunes zodat er meer plaats is voor de toeschouwers.

Op zaterdag 30 juni wordt er aan de Hoornse Plas gevolleybald door derde- en vierde klasse spelers. Ook is er een mixtoernooi, waarvoor steeds meer belangstelling komt. Op zondag treedt de regionale en nationale beachvolleybaltop aan. De zaterdagavond staat in het teken van een spetterend beachfeest in Café Karakter, dat voor iedereen toegankelijk is.

Uiteraard zal een deskundige jury weer traditiegetrouw een grote wisselbeker uitreiken aan Mister en Miss Beach, de origineelst verklede speler en speelster.