Cultuur & Uitgaan

In stijl de kerst inluiden in het Forum met kerstfilmklassiekers en Newsnight 2022

Op vrijdag 16 december kunnen Groningers hun leukste kersttrui, mooiste smoking of meest spectaculaire glitterjurk uit de kast trekken voor een nieuwsjaaroverzicht in het Forum. Bovendien draaien er die avond liefst zes kerstfilms in de bioscoop van het gebouw.


Leestijd: 1 minuut

Onder andere Home Alone, Love Actually en The Nightmare Before Christmas worden in de filmzalen vertoond. Wie liever bij een nieuwsjaaroverzicht aanwezig is, kan die avond naar de Rabo Studio gaan. Daar blikt Roos Moggré terug op 2022 tijdens Newsnight. 

Zij ontvangt onder anderen oud-voetballer Evgeniy Levchenko over Oekraïne, correspondent Tim de Wit over het politieke circus in Engeland en de uitvaartmarathon van Queen Elizabeth en onderzoeksjournalist Bas van Sluis over de Enquêtecommissie aardgaswinning. 

Met sociaalwetenschapper Linda Duits wordt teruggeblikt op een roerig mediajaar en met Tweede Kamerlid Lisa van Ginneken hebben we het over de politieke hoogte- en dieptepunten. Singer-songwriter Jelle Mulder en zijn band verzorgen de muziek deze avond.

Of de bezoeker nu kiest voor een kerstfilm of voor Newsnight, na afloop kan men een drankje drinken in het Camera Café onder het genot van een kerstband. Zing je liever zelf kerstliedjes? Het Forum nodigt je uit om dan naar het Kerst Meezingcafé te komen.

Meer informatie en tickets staan op forum.nl/kerst.